Livs-klog - Drømme

De to børn på billedet hedder Søren og Mette. De drømmer om at flyve til månen med en rumraket. Det kan faktisk godt lade sig gøre. Der er personer, som har været på månen og de har ganske sikkert drømt om det før de kom derop.
Det kan også godt være, at børnene drømmer om at flyve ud for at opdage en fjern planet i en meget fjern galakse – en tvillingeplanet – og så kalde tvillingeplaneterne for Søren og Mette. Det er der ingen der før har gjort, så det er en drøm. Men det er tvivlsomt om den drøm nogensinde går i opfyldelse.

Dromme


Drøm er en forklædt opfyldelse af et undertrykt ønske. Man drømmer om noget bestemt, som man ønsker gerne må gå i opfyldelse – eller man ønsker sig at det for alt i verden helst ikke eller aldrig må gå i opfyldelse. Men det man drømmer er ikke det man ønsker sig skal ske – eller vil undgå skal ske. Det man drømmer er forklædt eller ser i drømmen ud som noget andet. Og det er dette andet, som er det vigtige – og som måske kan analyseres eller tolkes.
At drømme kan også forklares som en række af psykiske billeder og fænomener, der viser sig mens man
sover. Ifølge en af de mest gængse teorier om fænomenet er drømme et biprodukt af en proces, hvorunder hjernen ordner og sorterer den forudgående dags indtryk og oplevelser.® © 2007 – Jørn Martin Steenhold
Tekst fra bogen: Børn og klogheder – klog på 100 måder.