Livs-klog - Kærlighedshistorier

På billedet ser vi en typisk scene fra et kærlighedsdrama på teatret. Der er tre personer i et kærlighedsdrama: de to som elsker hinanden og den som bliver forsmået. Dramaet kan ende på flere måder: at de to unge elskende dør sammen, eller den der bliver forsmået dræber enten den som vedkommende elsker, eller den som er så heldig at få den elskede. Kan en af hovedpersonerne ikke finde ud af, hvem vedkommende vil have, kan historien ende med, at parterne dræber hinanden pga. jalousi.
Men kærlighedshistorierne – for det er kun historier - kan også ende lykkeligt ved at de elskende får hinanden og lever lykkeligt sammen til deres dages ende – ligesom i eventyrerne.

Kærlighedshistorier

Kærlighed er eksistens og moral. En kærlighedshistorie handler om nogen, som elsker hinanden. Det er for det meste to unge eller voksne mennesker (det kan også være to børn) - men det kan også godt være kærlighed mellem børn og forældre. I kærlighed mellem voksne gør partnerne alt hvad de kan for at få og beholde hinanden. De er hinandens objekt.
Barnet er et meget mærkeligt og en anden slags kærlighedsobjekt, fordi det at elske sit barn går ud på at acceptere, at det skal forlade en – og det er faktisk temmelig svært.® © 2007 – Jørn Martin Steenhold
Tekst fra bogen: Børn og klogheder – klog på 100 måder.