Livs-klog – Originale personligheder

På billedet møder en dreng Pippi Langstrømpe. Han kender hende ganske godt og har både hørt historierne om hende og set hende på film. Han er meget, meget betaget af hende og hvad hun gør og tør. Mødet med Pippi er virkelig et højdepunkt i drengens liv.
Pippi kender ikke drengen og har aldrig mødt ham, så for hende er det bare et tilfældigt træf med en dreng, som ligner så mange andre drenge.
Pippi er ikke en levende personlighed, men derfor kan mødet med hende – at høre om hende – godt være meget betydningsfuldt. Det er noget andet med de personligheder vi møder og som lever.

org personligheder

En original personlighed har en oprindelig, uforfalsket, ægte personlighedsstruktur – men vedkommende er også iderig, nyskabende og selvstændig. Mange originale personligheder kan være besynderlige, sære og forunderlige. Desuden er nogle endda ualmindelige, særegne, excentriske, måske endda direkte underlige.
De dybt originale mennesker lever og arbejder ud fra vitale behov, tvangstanker og intuitive tilskyndelser, og deres motivation er ærlig, ren og intens.
At møde dem – planlagt eller tilfældigt – kan få store eksistentielle konsekvenser for en selv.


 

® © 2007 – Jørn Martin Steenhold
Tekst fra bogen: Børn og klogheder – klog på 100 måder.