Natur-klog – Leg og eksperimenterne


Denne dreng er så heldig, at han har sin egen private lup. Med denne lup går han på opdagelse. Han ser på alt gennem luppen – og leger at han er en, som finder nye insekter og ting. Alle de spændende ting, han finder, lægger han i små bægre. Men en dag finder han pludselig noget, han ikke ved, hvad er. Han må derfor eksperimentere, lave et lille forsøg, for at finde ud af, om det han har fundet er en lille bille eller et lille frø.


Leg og eksperimenterne


Leg er en virksomhed - for virksomhedens egen skyld.
Der er ikke noget mål med legen, når den begynder – men undervejs opdager den der leger meget ofte noget, som skal undersøges eller afprøves nærmere – hvorved legen ændrer sig og bliver til en aktivitet eller virksomhed med formål og mål.
Et eksperiment er et forsøg, især af videnskabelig karakter. Et forsøg er et eksperiment, der går ud på at opdage noget om noget - en prøve på at finde ud af, hvordan det eksempelvis forholder sig med levende væsener, ting og genstande.
Nogle forsøg kan udvikle sig til at blive et vovestykke – og i den forbindelse bør man tænke på sikkerheden for liv og helbred.


® © 2007 – Jørn Martin Steenhold
Tekst fra bogen: Børn og klogheder – klog på 100 måder.